Formandens beretning 2009

Generalforsamling 25. marts 2009


Så gik der endnu et år hvor vi i bestyrelsen ikke fik meget tid tilovers til at arbejde med det vi aller helst ville, nemlig drive forsamlingshuset som nøglehus og lave nogle spændende arrangementer. Men spændende, det har det været.

Den tidligere formand forlod posten i vished om at alt var klappet og klart til ”projekt støjs” gennemførelse. Dette holdt nu ikke helt stik, eller måske havde den nye bestyrelse undervurderet opgaven, for der var lang vej endnu til at der kunne tages det første spadestik i projektet. Først blev naboerne taget i ed, både fordi vi ønskede en endelig og holdbar løsning til alles tilfredshed, men også for at kunne tilfredsstille kommune og realdania, der ikke ville sætte penge i projektet hvis man ikke var sikker på at det ville løse problemet.

Derefter blev der arbejdet med endelige tilbud og løsninger, hvor der skulle spares og tænkes kreativt.

Da det endelige projekt så var klar, kom kommunen på banen og ville ændre på placeringen af ventilationsanlægget. Det gik der så endnu nogle møder og brevvekslinger med, inden det blev manet i jorden og vi fik lov at stille anlægget ved syd gavlen hvor det står nu.

Endelig var alt på plads og håndværkerne kunne sættes i gang.

Den næste store opgave var så at få pengene igennem kommunens og Realdanias papirmølle til den endelige udbetaling. Heldigvis trådte Bent Højbye til og tog sig af bureaukratiet. Tak for det. Nu står det der, ventilationen, støjhegnet og det plomberede musikanlæg.

Jeg må tilstå at da jeg hørte om at hegnet skulle være 2,5m højt var min første tanke ”rockerborg”, heldigvis blev mine fordomme gjort til skamme. Hegnet ser slet ikke så voldsomt ud som frygtet. I dag syntes jeg faktisk at vi har fået et meget mere anvendelig ude areal, med gode hyggekroge der kan anvendes uden at genere naboerne. Når så den plantede vedbend vokser op skal det såmænd nok blive ganske nydeligt.

Med hensyn til ventilationen tror jeg det ville kunne anvendes i Gigantium, der er helt sikkert ingen problemer med at udskifte luften i en grad der ville forhindre åndenød, selv om vi genindførte tidligere tiders banko med heftig rygning til følge.

Dog er der den fordel at når anlægget er overdimensioneret behøver det kun at køre i tomgang. Musikanlægget er indstillet til de foreskrevne 95 db, hvilket vi i bestyrelsen syntes er rigeligt til at forhindre samtale under fester. Dog mangler den endelige test, og hermed vil jeg håbe at støj aldrig mere bliver et emne for forsamlingshuset

Så for ikke at vi skulle gå helt i stå ville skæbnen at der var tid til 5-års eftersyn på forsamlingshuset i marts måned. Heldigvis var der en god ven af huset der evnede at lave en mangelliste og give os gode råd i forbindelse med eftersynet. Det har vi så siden brugt lidt tid på, vi har haft møde med hovedentreprenøren der ville rette nogle småting, mens han gjorde klart at de store ting var vores eget problem. Herunder vinduer, træværk og mørnet vindpap.

Dog lovede han at undersøge mulighederne for støtte via byggeskade fonden. Vi må bare kalkulere med at vi selv må klare vedligeholdet fra nu af.

Nu skal det hele ikke bare være klynk og jammer for vi har jo også hygget os og holdt en lille vellykket fest i ny og næ.

Og heldigvis sluttede vi perioden af med et meget vellykket projekt, kaldet operafestival. Vi havde mere end udsolgt og der var 110 personer til forestillingen. Det vil vi gerne prøve igen.

Vi ser i bestyrelsen frem til et nyt år med nye udfordringer, disse udfordringer må dog gerne være af en anden karakter end de foregående mange års slæb.

På bestyrelsens vegne

Torben RankNørholm Bygade 21, Nørholm, 9240 Nibe, bankkontonr. 9367 4564400799